Arrow
Arrow
Shadow
Slider

OVER ONS

Transitieprofs staat voor professionele Transities vanaf het begeiden van ICT Projecten tot en met de inrichting van complete Managed (Cloud) Services omgevingen met centraal ingerichte regie. Onze 20 jarige ervaring is opgebouwd binnen organisaties van 150 tot 5000 werkplekken. Wij zetten voor elk traject ons unieke Transitiemodel in: ruim 300 trajecten zijn inmiddels met inzet van ons model succesvol doorlopen en daar zijn wij zeer trots op.

Vaak zien wij dat ICT adviesbureau's worden ingezet die enkel een generiek advies genereren over strategische ICT keuzes en daarna weer vertrekken. Of dit advies dan ook ooit in de praktijk gaat functioneren is daarbij de grote vraag en het betreffende adviesbureau is ook nooit mede- veranwoordelijk hiervoor. Daarnaast zien wij vaak dat er adviseurs worden betrokken die RFI/RFP Trajecten begeleiden naar bijvoorbeeld een nieuw ERP- pakket of een externe ICT- partner voor Managed (Cloud) Services. Ook deze adviseurs zijn vervolgens niet mede- verantwoordelijk voor het uiteindelijke resultaat. Het grote probleem hierbij is de praktijkervaring van de betreffende bureau's en adviseurs voor wat betreft het eindresultaat: elk ICT Project zal namelijk moeten borgen in uw Managed (Cloud) Services- organisatie, waarbij u ook grip en regie heeft over de oplossingen en betrokken partijen. En juist die nodige praktijkkennis van Managed (Cloud) Services ontbreekt.

Transitieprofs is geheel anders: wij zijn "opgegroeid" in het denken in meetbare ICT diensten en ICT- services, waarbij er 100% vat moet ontstaan over de gehele bijhorende ICT keten, inclusief regie over eventuele externe ICT partners. Wij zijn zelf eigenaar geweest van Managed (Cloud) Services partijen in de markt en kennen deze markt daarom door en door. Maar deze kennis en ervaring zetten wij maar met één doel in: het belang van u als opdrachtgever, niet het belang van de Managed Services partijen. Wij vinden dat wij u moeten kunnen helpen met het gehele Transitietraject: vanaf een "as is" omgeving en het maken van de bijhorende strategische keuzes tot en met de uiteindelijke oplevering van de gehele Managed Services organisatie en bijhorende regie. En dan zijn wij graag wél mede- verantwoordelijk voor het eindresultaat: hier is ons gehele Transitiemodel voor ontworpen.

Doordat wij bij Transitieprofs als team een gelijkwaardige balans hebben gevonden tussen ICT ervaring vanuit de opdrachtgevers en ICT ervaring vanuit ICT partijen kunnen wij op basis van operationele, tactische en strategische ICT onderwerpen vraag en aanbod van ICT binnen uw organisatie bij elkaar brengen.

Zo weet u in korte tijd waar uw ICT diensten en functionaliteiten "staan" ten opzichte van de markt en welke stappen uw organisatie moet maken om hoge klanttevredenheidcijfers en hoge bedrijfsdoelstellingen te kunnen behalen. Hierdoor kunt u uw concurrentievoordeel vergroten. ICT is één middel hiervoor en deze helpen wij optimaal te benutten als ondernemers.

Door de geleerde lessen hebben wij geen enkele voorkeur voor de invulling. Wij bepalen niet welk ERP pakket het beste bij u past of welke vorm van Managed (Cloud) Services het beste bij u past. Wij bepalen niet of uw ICT naar een Cloud oplossing moet of extern/intern/samen moet worden ingericht. Dat bepaalt u helemaal zelf op basis van de glasheldere onderzoeken die wij hiervoor verrichten. Het enige wat wij samen met u willen bereiken is een optimale inrichting van regie, meetbare functionaliteiten en transparante oplossingen en ICT die zorgt voor een hoge klanttevredenheid voor alle typen gebruikers.

Als tijdens een Transitie blijkt dat u tussentijds expertise nodig heeft om specialistische zaken snel en goed te optimaliseren: dan helpen wij u ook. Wij beschikken in ons netwerk over elk type expertise, van projectmanagers tot en met interim managers.

Wij zorgen voor grondig en eerlijk advies en begeleiding met inzet van heldere diensten en verantwoorde stappen. Deze stappen zijn vooral verantwoordelijk omdat wij deze al vele malen hebben doorlopen. En dat doen wij met uiterst plezierige professionals.

Transitieprofs groeit ook in 2013 op een verantwoorde wijze en wij hopen u dan ook snel te kunnen begroeten!