Van ‘grip op techniek’ naar volledige regie over digitale innovatie

Deliver IcT services with a smile ón top of your own Microsoft

tenant

Onze missie is al 15 jaar om organisaties te helpen hun ICT-diensten met een extreem hoge gebruikerstevredenheid te kunnen leveren. We helpen bij het formuleren van een bedrijfsgerichte ICT-strategie tot en met het realiseren van volledige regie over digitale innovatie. Dit doen wij voor organisaties vanaf honderd tot duizenden werkplekken.

Het fundament voor IT dat het verschil maakt

Samen met u zetten we een heldere visie en strategie neer en vertalen deze naar de best passende en betaalbare Enterprise Architectuur. Wij staan u bij om te komen tot een nog professionelere project- en beheerorganisatie met focus op klanttevredenheid, innovatie, marktconforme kosten én governance. Onze opdrachtgevers onderscheiden zich met innovatieve diensten, waarbij ICT een bepalende rol heeft om bedrijfsambities en organisatiedoelen te dragen.

Controle op IT diensten

Gebruikerstevredenheid

Realiseren van kwaliteit en tevreden klanten

Wij helpen vanaf het creëren van inzicht in de huidige manier waarop ICT georganiseerd is, tot en met het ontwerpen en borgen van ICT- diensten die uw organisatiedoelen laten innoveren: vanuit de wensen en eisen van de business. Gebruikerstevredenheid staat daarbij centraal. Op basis van onze bewezen aanpak realiseren wij samen met u een regieorganisatie met volledige controle op kwalitatieve ICT- diensten, processen en organisatie. 

Great Coffee

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

The Best Coffee Shop

Coffee Bean

Best Beans

Coffee Bean

Quality Milk

Coffee Bean

Perfect Blend

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae.

Latest From Our Blog

Quisque vulputate massa nec feugiat fringilla. Fusce at euismod augue. Maecenas quis leo id lectus vestibulum interdum.

XLA is net als eten in een goed restaurant: as a service

XLA is net als eten in een goed restaurant: as a service

Sinds wij zelf een hypermodern Microsoft ITSM- Callsysteem hebben omarmd en deze hebben aangevuld met onze XLA/Regie- propositie, kijken wij uiteraard nog meer naar andere systemen en oplossingen dan voorheen. Wij zijn van mening dat een ITSM- Callsysteem het hart van...

MSP: Innoveert uw ticketsysteem wél of niet mee?

MSP: Innoveert uw ticketsysteem wél of niet mee?

Wij zien veel MSP’s en beheerorganisaties worstelen met het ticketsysteem: gebruikers willen selfservice, automatiseren van processen is de nieuwe norm en ‘Microsoft- tenzij’ zien wij vrijwel overal. Als ‘spin in het web’ hoort daar het ticketsysteem bij als de...

Come on In!

Weekdays

08PM -12AM

Weekends

12 PM – 02 AM

Contact

Phone

+(000) 111 222 333

Mail

address@domain.com

Address

543 TN, doula street
NY, New York