TransitieProfs en BMLD gaan de samenwerking aan op basis van een strategisch partnership. Hierdoor kan TransitieProfs naast een volledige transitie naar digitale innovatie ook gespecialiseerde support in verandertrajecten aanbieden.

De expertise verandermanagement en coaching wordt toegevoegd aan het palet

TransitieProfs is een toonaangevende organisatie gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties bij veranderingen in het ICT-landschap.

BMLD is gespecialiseerd in change management in post-merger integratie trajecten en management support bij business kritische IT-veranderingen in infrastructuur en systemen.

Dankzij de samenwerking tussen beide specialistische partijen kunnen cruciale punten in digitale innovatie en verandertrajecten worden aangepakt.

“We zien dat grote IT programma’s met mooie beloftes vaak vastlopen in de business met als gevolg dat niet de afgesproken resultaten behaald worden. Dit had voorkomen kunnen worden door vanaf het prille ontwerp ook voldoende aandacht te schenken aan de verandering in de organisatie. Door onze kennis te bundelen zorgt dit voor een verdere totaaloplossing voor digitale innovatie”, aldus Branka Dessens eigenaar van BMLD.

BMLD legt daarnaast verder de focus op management ondersteuning bij grote veranderingen in de IT. In deze huidige markt waarin het applicatielandschap zich in hoog tempo richting de cloud ontwikkelt, ontstaat de behoefte aan inzicht en grip op de veranderingen die dit met zich meebrengt.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat door culturele weerstand in de organisatie tegen veranderingen, de digitale innovatieprojecten niet goed van de grond komen of zelfs mislukken.

Door onze kennis en ervaring te bundelen kunnen wij een brede basis bieden die nu ook dit onderdeel van de veranderketen beslaan.

De expertise verandermanagement en coaching wordt toegevoegd aan het palet.

Gezamenlijk kunnen beide partijen zo de volledige transitie begeleiden op basis van een afgesproken rendement en doelstellingen waarbij ruimte ontstaat voor innovatie.

Auteur: Branka Dessens – Directeur/eigenaar BMLD

Branka Dessens, oprichter van BMLD, heeft internationaal haar sporen verdiend met het leiden van verschillende grote verander trajecten in uiteenlopende managementposities in binnen- en buitenland. Dit heeft ze jaren gedaan voor, onder andere, het beursgenoteerde Vopak, maar ook als CEO voor Cloud Managed Service Provider Stepco, en het Duitse Twinsec. Ook is ze opgenomen geweest in de bekende Goudhaantjes top 100 van het management blad MT.

In haar carrière heeft ze gezien dat, zonder de juiste focus en aandacht, veel verander trajecten, waaronder IT programma’s en acquisities, falen. Ze heeft zich dan ook als doel gesteld organisaties te helpen zich te wapenen tegen deze mislukkingen en haar kennis en ervaring daar verder op in te zetten. LinkedIn

Deel dit artikel: