Omdat Managed Services al ruim 20 jaar onze primaire focus is weten wij dat iedereen een hekel heeft aan het vervangen van het ITSM- systeem. Best bijzonder, omdat iedereen die wij spreken van mening is dat het huidige systeem niet meer van deze tijd is, peperduur is, niet doet wat gebruikers willen en totaal niet aansluit bij de cloud- strategie. Je zou zeggen: morgen weg ermee toch? Wij leggen graag uit waarom dat niet zo werkte tot nu toe, maar vooral waarom dat nu eindelijk wel kan: met plezier uw huidige systeem vervangen.

Focus leveranciers ligt op verkopen van licenties en uren

Op de eerste plaats is het probleem dat leveranciers van ITSM- systemen focus hebben op het zoveel mogelijk verkopen van licenties en uren. Dat hoort nu eenmaal bij het businessmodel en dat kan je ook niemand kwalijk nemen. Uw belang is echter om zo min mogelijk licenties af te nemen en zo min mogelijk uren te hoeven betalen voor de installatie van het systeem. En wij zijn dat helemaal met u eens uiteraard: focus hoort te liggen op zo laag mogelijke kosten, zodat u zoveel mogelijk budget zal overhouden om het systeem te gaan gebruiken waar het voor eigenlijk gemaakt is:

Integreren, Connecteren, Automatiseren, Regisseren

Logisch toch? Helaas niet……

Focus leveranciers ligt op zoveel mogelijk functies voor ICT- afdelingen

Een tweede probleem is dat de ITSM- systemen die u tot nu toe kende vooral focus hadden op alles wat er binnen uw ICT- afdeling gebeurt. En dan gaan deze leveranciers zichzelf vergelijken met andere leveranciers en NOG meer icoontjes toevoegen om maar te kunnen zeggen dat ze completer en beter zijn dan de andere leveranciers. Ook daar missen zij allemaal waar het echt om gaat is onze mening: wij zijn hier om te zorgen dat ICT- diensten optimaal bijdragen aan uw bedrijfsdoelstellingen en om ervoor te zorgen dat uw gebruikers heel blij zijn met uw ICT- diensten en dienstverlening. Wat dragen die icoontjes daar dan aan bij: helemaal niets! In de praktijk zien wij dat zelfs ICT- afdelingen hooguit 20% van deze functies gebruikt, maar ze betalen uiteraard voor de volle mep.

 

Als je geen onderdeel bent van een ICT- afdeling of organisatie, begrijp je uiteraard niet waar de echte behoefte ligt

Wij zijn altijd onderdeel van uw organisatie tijdens verandertrajecten en zoeken altijd eerst naar de echte behoeftes. Dat vragen wij aan gebruikers, ICT- medewerkers, managers, partners, directeuren en zelfs aan uw opdrachtgevers. Pas daarna zetten wij onze Enterprise Architecten in om samen met u deze wensen om te zetten naar concrete diensten en processen en ja: daar hoort dan ook een ITSM- systeem bij dat goed past. Mensen zijn toe aan oplossingen die standaard aansluiten bij de cloud- strategie of Microsoft tenzij strategie, wat standaard met alle Microsoft- producten samenwerkt en integreert, inclusief bijvoorbeeld DevOps.

Maar ook wil men dat ICT eindelijk taken en processen ontwerpt die simpel te automatiseren zijn met Power Automate en dus simpel via selfservice aangeboden kunnen worden. En zo kunnen wij wel even doorgaan: allemaal zaken in uw belang, maar niet in belang van de leverancier van het systeem.

  • Waarom bijvoorbeeld standaard SLA- rapporten aanbieden in het systeem als iedereen Power BI gebruikt?
  • Waarom in een apart systeem uw tickets melden als dit via Microsoft Teams ook allemaal kan?

De gemeenschappelijkheid is steeds dat de welbekende ITSM- systemen hier standaard niet aan kunnen voldoen, simpelweg omdat zij niet Microsoft zijn. Dus waarom dan het systeem vervangen, we hebben het al druk genoeg en het levert alleen maar meerwerk op.

 

Modules, koppelingen, nog meer spaghetti

Op het moment dat organisaties toch echt meer willen en wij gaan helpen om hieraan te voldoen, dan schiet de ene module na de andere module ons om de oren. O, en u wilt ook koppelingen maken met systemen van HR en/of facilitair? Ja hoor, kan ook, gaan wij regelen. Er worden dan pogingen gedaan om de bestaande systemen te laten doen wat ze eigenlijk al lang zouden moeten doen en daardoor ontstaat er een pakket waar veel kennis en hulp bij nodig is: pure spaghetti.

 

Wilt u dan toch echt meer, dan betaalt u helaas gruwelijk veel meer. Resultaat: nog meer hoofdpijn

Dus als gevolg: u wilt meer dan u vandaag de dag doet, dan is het is toch logisch dat dit ook meer kost? Dus in plaats van bijvoorbeeld € 60,- per licentie- gebruiker moet u zelfs naar € 150,- of meer? Ja, u leest het goed, dat is wat wij dagelijks zien gebeuren. En gewoon om te kunnen integreren, connecteren, automatiseren en regisseren? Nou, daar kan ik dus als CIO niet mee aankomen bij mijn directie, want die willen graag een Return on Investment (ROI): helaas die gaat er niet komen.

En zo blijft u in de cirkel gevangen en die begrijpen wij heel goed omdat wij er dagelijks mee te maken hadden. Die tijd is voorbij. Gelukkig!

ITSM360: gewoon Microsoft, gewoon alles standaard en betaalbaar zelf kunnen, ook voor Facilitair en HR: logisch toch?

En dan nu ITSM360: dit kan standaard al alles wat anderen zelfs met modules niet kunnen en is minstens de helft voordeliger in aanschaf en TCO. En omdat dit wél met alles integreert, taken en processen automatisch maakt, connectie maakt met al uw cloud- oplossingen én simpelweg gebruik maakt van alle licenties van Microsoft waar u al lang voor betaald, is het met ITSM dus wél mogelijk om een ROI te halen binnen één jaar. Uw diensten worden er simpelweg beter én voordeliger van. Maar nog veel belangrijker: uw beheerders, architecten, SDM- ers, gebruikers én directie zijn eindelijk echt blij. Dat is toch even wat prettiger managen dan doorgaan met een ouderwets systeem? Hier kunt u eindelijk echt het verschil mee maken.

 

Begin klein met een PoC: het is echt een bewijs van ongekende waarde!

Hoe gaan wij dan een ander belangrijk stukje hoofdpijn weghalen: we zijn al zo druk en we kunnen die vervanging er niet bij hebben…… Als antwoord zeggen wij dan: begin gewoon klein, zet het morgen neer, bewijs dat het werkt met alle aanwezige licenties en tools binnen uw eigen ecosysteem, betrek daar gebruikers bij, meet het succes en bepaal dan pas het gevolg. Kortom: bouw het heel rustig op naast uw bestaande systeem en zet pas als u er klaar voor bent dat oude systeem gewoon UIT.

De bewezen aanpak hebben wij hier al jaren voor en deze is ook zeer betaalbaar:

Maar ik moet aanbesteden: dan kan ik toch geen PoC doen en moet ik eerst naar een ingewikkeld programma van eisen?

Dat is wat ons betreft de laatste van het hoofdpijndossier: de aanbesteding en de PvE. Wij hebben er in 20 jaar minstens 100 gemaakt en die mag u zo van ons hebben. Omdat wij weten wat ITSM360 allemaal kan en wat u graag zou willen hebben, ontvangt u deze extra PvE onderdelen ook van ons: opgelost.

Maar aanbesteden is helemaal geen probleem: ITSM360 is als enige heel eenvoudig aan te besteden: 1 tarief, inclusief 7*24 support en inzetbaar op basis van aantal maal tarief (P*Q): geen verrassingen dus en dan start u daarna alsnog met de PoC: pas licenties betalen als u deze ook afneemt. De kracht zit altijd in de juiste begeleiding die past bij uw behoeftes, uw snelheid, uw afdeling. Wij staan u daar graag in bij met onze specialisten tot u het allemaal zelf kunt.

Auteur: Dennis Daalhuizen

Deel artikel: