ICT wordt grootschalig toegepast in alle aspecten van onze samenleving en Nederland digitaliseert steeds verder. Het is inmiddels veel meer dan slechts een ondersteunende tool. Organisaties zijn zo sterk afhankelijk van ICT waardoor het een essentieel onderdeel van het bedrijfsmodel is geworden.

Deze digitale samenleving biedt de maatschappij en organisaties veel kansen en mogelijkheden. Maar digitalisering brengt ook bedreigingen en risico’s met zich mee. Hierdoor is het belangrijk om ICT en bedrijfsactiviteiten veilig in te richten, zeker voor organisaties die privacy gevoelige gegevens verwerken. Daarmee wordt de vertrouwelijkheid, integriteit en continuïteit gewaarborgd.

 

De gevaren van Cyber Security

Het oude beeld van een vaste computer op het kantoor bestaat nog steeds, maar de grens vervaagd steeds verder. Medewerkers nemen persoonlijke apparaten zoals smartphones en laptops mee naar het kantoor waar ze aangesloten worden op het bedrijfsnetwerk. De grens tussen privé en zakelijk wordt steeds minder zichtbaar. Daarnaast stappen organisaties in toenemend tempo over naar cloud-oplossingen, wordt het verwerken van data uitbesteed en blijft wetgeving op het gebied van privacy in beweging.

Deze bewegelijke omstandigheden zorgen ervoor dat het risicoprofiel van organisaties in hoog tempo veranderd. Dagelijks zijn er nieuwsartikelen te lezen over gehackte systemen en gelekte databases met privacy gevoelige gegevens. Ransomware, Cryptolockers, DDoS-aanvallen, datalekken, phishing – al deze incidenten zijn aan de orde van de dag en vormen een belangrijk risico voor organisaties.

 

De samenwerking met Onvio

Als onafhankelijke specialist op het gebied van informatiebeveiliging brengt Onvio digitale risico’s in kaart en helpt organisaties bij het implementeren van maatregelen. Met als doel de beveiliging naar een hoger niveau te tillen en organisaties weerbaar te maken tegen digitale dreigingen.

 

 

Onvio ondersteunt organisaties op praktische wijze bij:

  • Het uitvoeren van beveiligingsonderzoeken zoals het Pentesten van bedrijfsnetwerken, webapplicaties en IoT devices, Responsible Disclosure, Vulnerability Scanning, Phishing campagnes en Mystery Guest bezoeken.
  • Het adviseren en ondersteunen van organisaties bij beveiligingsvraagstukken.
  • Het leveren van ICT security-consultants.
  • Het trainen en implementeren van veilige software-ontwikkeling (DevSecOps en security tooling).

 

Auteur: Dick Snel – Directeur/eigenaar Onvio

Deel dit artikel: