Als organisaties overwegen om het bestaande ITSM- ticketsysteem te vervangen, ontstaat er vaak een programma van eisen op basis van wat uw medewerkers gewend zijn te gebruiken en helaas vaak te weinig op basis van wat er inmiddels allemaal nog meer te koop en mogelijk is.

Het gaat namelijk al lang niet meer om het ITSM- systeem zelf:

registreren van meldingen is vanzelfsprekend, regisseren van meldingen en innovaties is de volgende stap en moet passen binnen uw strategische keuzes.

Traditionele ITSM- systemen zijn zover nog niet en borduren verder door op de gebruikelijke registratie, in plaats van regie of innovatie.

Hoe kom je in deze tijd tot een goed programma van eisen?

Naast de wens om in regie te komen zijn er andere eisen die in een modern programma van eisen niet mogen ontbreken. Te denken valt aan:

 • Aantoonbaar lagere kosten;
 • Gebruikerstevredenheid en/of XLA- waarden zijn standaard meetbaar;
 • Integraties met andere toepassingen zijn ‘out of the box’ beschikbaar;
 • Het moet passen bij uw ‘Microsoft…..tenzij strategie.

En om juist deze eisen en wensen vorm te laten nemen, is het opstellen van een klassiek programma van eisen niet meer voldoende. De uitkomst zal anders al snel zijn dat er een update komt vanuit uw bestaande oplossing/leverancier, maar dan als SaaS- oplossing en in een nieuw ‘jasje’. Hiermee wordt de noodzakelijke stap richting regie en innovatie niet gemaakt.

TransitieProfs ziet al ruim 20 jaar de tekortkomingen, kosten en ook de ‘macht’ van de gerenommeerde leveranciers van ticket-systemen. Wij hebben deze oplossingen vele jaren zelf geïmplementeerd voor opdrachtgevers.

Omdat wij veel meer doen dan alleen ITSM, zoals het begeleiden van aanbestedingen, weten wij bijvoorbeeld dat het grootste deel van onze opdrachtgevers inmiddels kiezen voor “Microsoft…..tenzij’, dat vrijwel alle aanbestedingen naar Azure/pay per use varianten gaan én dat het gehele applicatielandschap via een versnelde transitie naar SaaS- varianten transformeert.

Bovendien eisen ICT- gebruikers steeds meer gebruikersgemak, selfservice, snelheid van handelen, betrokkenheid bij innovatie, lagere kosten, werken in MS- Teams, hogere tevredenheid, chatten, video- gesprekken, etc. en ja: dat moet natuurlijk ook allemaal nog eens 100% veilig gebeuren.

Om te zorgen dat onze opdrachtgevers al deze zaken goed kunnen regisseren omarmen wij ITSM360 als oplossing op basis van Microsoft en proberen wij zoveel als mogelijk te voorkomen dat er weer gekozen zal worden voor één van de klassieke ITSM- oplossingen.
En dat is niet zonder reden:

 1. Beste beveiliging door integratie binnen uw eigen Ecosysteem/Datacenter.
 2. Unieke en échte integratie met Microsoft Teams.
 3. Wat wij ontwikkelen voor regie delen wij met u, geen dure extra modules.
 4. Eigen keuze proces- implementatie: ISM/ITIL/eigen ontwerp.
 5. Gebruikerstevredenheid ‘real time’ meetbaar: XLA.
 6. MSP- module voor beheer per entiteit (shared service center- concept).
 7. Eenvoudig implementeren/beheren/innoveren/automatiseren.
 8. Gegarandeerde terugverdientijd investering binnen één jaar.
 9. Tenminste 50% voordeliger dan vergelijkbare ITSM- oplossingen.
 10. Modules van derden zelf toevoegen: projecten, reservering werkplekken, etc.

Graag staan wij nog even stil bij het laatste punt: ‘zelf modules toevoegen’.

ITSM360 is 100% Microsoft. Dus integreren met alle mogelijke Microsoft- oplossingen is volledig standaard. Niet alleen voor zaken als een AD- connectie, Sharepoint(s), Endpoint- manager, PowerApps, DevOps, etc., maar vooral ook met oplossingen die gemaakt zijn door gespecialiseerde partijen.

En juist dat vinden wij als TransitieProfs zo interessant:

pak vanaf ‘de schouders van Microsoft’ de beste toevoegingen, integreer die in je ITSM360 oplossing, presenteer die via MS- Teams en dan heb je het beste van het beste.

En wij helpen u graag om dit in te richten, zodat u dit zo snel mogelijk allemaal verder zelf kan én u zelf in regie bent/komt over verdere innovatie, proces- automatisering, selfservice, en wat al niet meer. Bovendien is het ook nog mogelijk om al uw Cloud- facturaties in de tool te laten integreren, inclusief trends, voorspellingen, etc. Kortom: u bent in staat om vanuit één cockpit/tool te werken, hetgeen zeker bijdraagt aan betere regie.

Voorbeeld 1: reserveren van een fysieke werkplek via MS- Teams én binnen ITSM360:
Voorbeeld 2: specialistische project- en change module integreren binnen ITSM360:
Voorbeeld 3: Ticket- handling, goedkeuringen, selfservice met ITSM360 en MS- Teams:

Nu horen wij vaker:

“ja, maar dat kan toch ook met de nieuwe versie van ons huidige ITSM- pakket?

Op die vraag moeten wij helaas duidelijk én eerlijk aangeven:

 

 • Wij hebben dat nog nergens volledig vergelijkbaar zien werken, simpelweg omdat deze oplossingen niet van Microsoft zijn en dus veel lastiger- of niet te integreren zijn.
 • Daar waar wij dit deels vergelijkbaar hebben zien werken (tot maximaal 70% van de functionaliteit van ITSM360) weten wij dat de maandelijkse/jaarlijkse kosten van de oplossing tenminste 3 maal hoger liggen.

Auteur: Dennis Daalhuizen – Directeur/eigenaar TransitieProfs

deel dit artikel: